Πανεπιστημιούπολη Δουρούτης, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Ανακοινώσεις

 

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής ότι η έναρξη του κατ΄ επιλογήν μαθήματος «Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση» του 5ου έτους είναι την Τρίτη 24/4/2018 και ώρα 1500 - 1700, στην αίθουσα Διημέρευσης της Κλινικής Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης.

Αντικείμενο του μαθήματος είναι η μελέτη και μεταφορά γνώσεων στη διάγνωση και αντιμετώπιση της χρόνιας νόσου ή ανικανότητας ή χρόνιου πόνου.

Το μάθημα διδάσκεται σε συνδυασμό με κλινική άσκηση σε μικρές ομάδες φοιτητών. Οι φοιτητές εντάσσονται πλήρως στην λειτουργία της κλινικής (θάλαμοι ασθενών, Εξωτερικά ιατρεία). Αντλούν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις εργαζόμενοι δίπλα στα μέλη ΔΕΠ και εκτελούν ιατρικές πράξεις. Το τελικό επίπεδο γνώσεών τους επιτρέπει την διάγνωση και διαφορική διάγνωση της αναπηρίας, ανικανότητας, λειτουργικού ελλείμματος, αλλά και να περιγράφουν τις έννοιες της συνεχιζόμενης ιατρικής φροντίδας και να προσδιορίζουν τις κατάλληλες θεραπευτικές δομές για τις διαφορετικές φάσεις τις αποκατάστασης.

Περιεχόμενο του Μαθήματος: Εισαγωγή στη Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση. Διαταραχές Βάδισης. Κακώσεις Σπονδυλικής Στήλης και Νωτιαίου Μυελού. Μυοσκελετικό άλγος Εγχύσεις αρθρώσεων και Σπονδυλικής Στήλης. Εγκεφαλική Παράλυση παιδικής ηλικίας. Σπαστικότητα. Έκτοπη οστεοποίηση. Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις. Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια. Νευρογενής Κύστη. Νευρογενές ‘Εντερο. Ακρωτηριασμοί Άκρων Προθέσεις. Έλκη κατακλίσεων δέρματος - Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση. Ψυχολογία ασθενή χρονίας νόσου.

Κλινική Άσκηση: Λήψη ιστορικού, καταγραφή προβλημάτων ασθενή στη φάση αποκατάστασης. Κλινική εξέταση ασθενή στη φάση αποκατάστασης Εκπαίδευση σε επεμβατικές (χειρουργικές ή μη) ιατρικές πράξεις αποκατάστασης.

Παρακαλούμε όπως δηλωθείτε* για παρακολούθηση του μαθήματος στο email dimvarvar@gmail.com το όνομά σας, αρ. μητρώου και το μάθημα για το οποίο ενδιαφέρεστε (Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση) μέχρι 22/4/2018.

*Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει όριο 30 φοιτητών

 

 


Το Τμήμα Ιατρικής βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η ερευνητική ομάδα του Ευσταθίου Φριλίγγου, Καθηγητή Βιολογικής   Χημείας του Τμήματος Ιατρικής, δημοσίευσε επιστημονικό άρθρο στο   περιοδικό Molecular Microbiology (τεύχος Απριλίου 2018)

Στο άρθρο αυτό, με τίτλο "Insight on specificity of uracil permeases   of the NAT/NCS2 family from analysis of the transporter encoded in the   pyrimidine utilization operon of Escherichia coli" (Μπότου, Μ.,  Λάζου,  Π., Παπακώστας, Κ., Λαμπρινίδης, Γ., Ευαγγελίδης Θ., Μικρός  Εμμ., και  Φριλίγγος, Ευστ.) είναι αφιερωμένο το εξώφυλλο του  περιοδικού.

https://onlinelibrary.wiley.com/toc/13652958/108/2

Συνημμένο αρχείο: Molecular Microbiology vol. 108 issue 2 (April 2018)

 

Όλοι οι φοιτητές υποχρεούνται να δηλώσουν τα Υποχρεωτικά και Επιλογής μαθήματα του EΑΡΙΝΟΥ εξαμήνου, σύμφωνα με τον Οδηγό Σπουδών του ακαδημαϊκού έτους εισαγωγής τους, καθώς και τα οφειλούμενα μαθήματα προηγούμενων ΕΑΡΙΝΩΝ εξαμήνων.

Το σύστημα Cronos θα ανοίξει και πάλι για τις δηλώσεις μαθημάτων ΕΑΡΙΝΟΥ εξαμήνου από τις 19/04/2018 έως και τις 22/04/2018. Μετά τη λήξη της περιόδου δηλώσεων καμία αλλαγή δεν θα είναι εφικτή ούτε από τη Γραμματεία ούτε από το Κέντρο Υπολογιστών.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Σας ενημερώνουμε ότι η βαθμολογία των εξετάσεων εισάγεται πλέον απευθείας από τους Υπεύθυνους Διδάσκοντες- Εξεταστές, και συνεπώς οι φοιτητές που ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ μαθήματα αλλά εξετάζονται σε αυτά θα χάνουν τη βαθμολογία τους (καθώς δεν θα υπάρχουν στα ηλεκτρονικά βαθμολόγια των διδασκόντων) και ΔΕΝ έχουν δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.

Τέλος σας υπενθυμίζουμε ότι η δήλωση μαθημάτων είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη και κατοχυρώνεται στο σύστημα ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ πατήσετε το πλήκτρο ΑΠΟΣΤΟΛΗ (και όχι με το «Προσθήκη» μαθημάτων, το οποίο κρατά προσωρινά τα μαθήματα στη δήλωσή σας για το χρονικό διάστημα των ηλεκτρονικών δηλώσεων).

Για οποιοδήποτε πρόβλημα με την ηλεκτρονική δήλωση μαθημάτων σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Τμήματος (2651007481) ή το Κέντρο Υπολογιστών (2651007154 και 7482) ΜΟΝΟ κατά την περίοδο των δηλώσεων και όχι μετά.

 

 

Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) στο πλαίσιο υλοποίησης του καταστατικού της σκοπού και των στόχων της, προκηρύσσει την υποτροφία «Ευάγγελος Μπριασούλης» σε αναγνώριση του σημαντικού έργου και της προσφοράς του αείμνηστου Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευάγγελου Μπριασούλη στην Ελληνική Ογκολογία.

Η υποτροφία αυτή θα απονέμεται σε νέους ειδικευμένους Ογκολόγους µε εξαιρετικές επιδόσεις στο χώρο, µία φορά κάθε δύο χρόνια. Σκοπός της είναι η οικονομική ενίσχυση της εκπαίδευσης νέων Παθολόγων - Ογκολόγων, οι οποίοι διακρίνονται κατά την κλινική άσκηση της Ογκολογίας και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κλινικής και μεταφραστικής έρευνας στην Ελλάδα. Η υποτροφία (ύψους 25.000 ευρώ) αφορά στην κάλυψη εξόδων για ένα έτος παραμονής και εργασίας στο Ίδρυµα Gustave Roussy ή στο Royal Marsden (βρείτε στο σύνδεσμο https://www.hesmo.gr/images/ipotrofia_briasouli.pdf το αναλυτικό οργανωτικό πλαίσιο υλοποίησης).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μέχρι τις 31 Μαΐου 2018 κατάλληλα την παρακάτω αίτηση επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (συνοδευτική επιστολή, 2 επιστολές υποστήριξης υποψηφιότητας, βιογραφικό σημείωμα, τίτλος ειδικότητας), ενώ θα πρέπει να τους προτείνουν για την υποτροφία δύο (2) Μέλη της ΕΟΠΕ, με σχετική επιστολή κάθε ενός, η οποία θα επισυνάπτεται στην αίτηση και θα είναι ορθώς υπογεγραμμένη.

Περισσότερες πληροφορίες  για  την  προκήρυξη παρέχονται στον σύνδεσμο https://www.hesmo.gr/el/υποτροφιεσ-και-ερευνητικα/υποτροφια-μπριασουλη και από  τα  Γραφεία  της  ΕΟΠΕ, κα. Ν. Χατζηφώτη, τηλ: 210 6457971 (εσωτ. 101).

 

Παρακαλούνται οι φοιτητές, οι οποίοι επέλεξαν να παρακολουθήσουν για το τρέχον εξάμηνο το κατ’ επιλογήν μάθημα «Ενδοκρινολογία της αναπαραγωγής και υπογονιμότητας» να προσέλθουν στην πρώτη διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 και ώρα 14:00 στην αίθουσα σεμιναρίων της Γυναικολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Ι. και κατόπιν συνεννόησης θα καθοριστεί το τελικό πρόγραμμα.

Πληροφορίες στο email skontou@cc.uoi.gr

 

Από τη Γραμματεία

της Κλινικής Μαιευτικής & Γυναικολογίας

 

 

 

Παρακαλούνται οι φοιτητές, που επιθυμούν για το τρέχον εξάμηνο να παρακολουθήσουν το κατ’ επιλογήν μάθημα «Ενδοκρινολογία της αναπαραγωγής και υπογονιμότητας», να το δηλώσουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο anaesthesia.uoi@gmail.com (ένα άτομο ανά μήνυμα, υποχρεωτικά ονοματεπώνυμο και ΑΜ και το μάθημα στον τίτλο του μηνύματος) μέχρι την Πέμπτη 12/4/2018.

Κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο του μαθήματος θα καθοριστεί η έναρξη των μαθημάτων καθώς και το πρόγραμμα και θα ενημερωθείτε μέσω σχετικής ανακοίνωσης την Παρασκευή 13/4/2018.

Από τη Γραμματεία της Κλινικής Μαιευτικής-Γυναικολογίας

 

 

Ανακοινώνεται ότι από 2 Απριλίου έως και 15 Μαΐου 2018 υποβάλλονται αιτήσεις εκπόνησης διδακτορικής διατριβής στο Τμήμα Ιατρικής.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην Γραμματεία του Τμήματος (καθημερινά από 9:00 έως 13:00). Στην αίτηση (επισυνάπτεται) αναγράφεται ο προτεινόμενος τίτλος, ο προτεινόμενος επιβλέπων και η προτεινόμενη γλώσσα συγγραφής της διδακτορικής διατριβής (ελληνική ή αγγλική). Η αίτηση συνοδεύεται από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου, φωτοτυπία ταυτότητας, αντίγραφο πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, πιστοποιητικό γνώσης ξένης γλώσσας και προσχέδιο διδακτορικής διατριβής.

Δικαίωμα υποβολής έχουν οι κάτοχοι διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου της αλλοδαπής. Οι κάτοχοι πτυχίων ή μεταπτυχιακών διπλωμάτων ΑΕΙ της αλλοδαπής υποχρεούνται να προσκομίσουν βεβαίωση από τον ΔΟΑΤΑΠ αντιστοιχίας/ισοτιμίας με ελληνικά ΑΕΙ.

Κατ’ εξαίρεση όλοι οι απόφοιτοι Ιατρικών Σχολών και οι απόφοιτοι του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών έχουν δικαίωμα υποβολής χωρίς δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών.

 

 

Η Ελληνική Εταιρεία Βασικής και Κλινικής Φαρμακολογίας διοργανώνει συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Μαΐου στα Ιωάννινα.

Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο πρόγραμμα.

 

Όλοι οι φοιτητές υποχρεούνται να δηλώσουν τα Υποχρεωτικά και Επιλεγόμενα μαθήματα του EΑΡΙΝΟΥ εξαμήνου, σύμφωνα με τον Οδηγό Σπουδών του ακαδημαϊκού έτους εισαγωγής τους, καθώς και τα οφειλόμενα μαθήματα προηγούμενων ΕΑΡΙΝΩΝ εξαμήνων.

Το σύστημα Cronos θα ανοίξει και πάλι για τις δηλώσεις μαθημάτων ΕΑΡΙΝΟΥ εξαμήνου από τις 23/03/2018 έως και τις 01/04/2018. Μετά τη λήξη της περιόδου δηλώσεων καμία αλλαγή δεν θα είναι εφικτή ούτε από τη Γραμματεία ούτε από το Κέντρο Υπολογιστών.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Σας ενημερώνουμε ότι  η βαθμολογία των εξετάσεων εισάγεται πλέον απευθείας από τους Υπεύθυνους Διδάσκοντες- Εξεταστές, και συνεπώς οι φοιτητές που ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ μαθήματα αλλά εξετάζονται σε αυτά θα χάνουν τη βαθμολογία τους (καθώς δεν θα υπάρχουν στα ηλεκτρονικά βαθμολόγια των διδασκόντων) και ΔΕΝ έχουν δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.

Τέλος σας υπενθυμίζουμε ότι η δήλωση μαθημάτων είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη και κατοχυρώνεται στο σύστημα ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ πατήσετε το πλήκτρο ΑΠΟΣΤΟΛΗ (και όχι με το «Προσθήκη» μαθημάτων, το οποίο κρατά προσωρινά τα μαθήματα στη δήλωσή σας για το χρονικό διάστημα των ηλεκτρονικών δηλώσεων).

Για οποιοδήποτε πρόβλημα με την ηλεκτρονική δήλωση μαθημάτων σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Τμήματος (26510 07481) ή το Κέντρο Υπολογιστών (2651007154 και 7482) ΜΟΝΟ κατά την περίοδο των δηλώσεων και όχι μετά. 

 

 

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 5ου έτους του Τμήματος Ιατρικής ότι οι
παραδόσεις του μαθήματος "Χειρουργική Ορθοπαιδική & Τραυματολογία" για την 6η
ομάδα, θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 26/3/2018 και ώρα 9.00 π.μ. στο Εργαστήριο
Βιολογικής Μηχανικής.

Σελίδα 1 από 41