Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Υγειονομική Περίθαλψη

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο φορέα, δικαιούνται ιατρική περίθαλψη που καλύπτεται αποκλειστικά από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Για τις εξετάσεις τους στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία οι φοιτητές/τριες θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού είτε τηλεφωνικά καλώντας στα τηλέφωνα των Εξωτερικών Ιατρείων 2651099504 & 2651099505 κατά τις ώρες 07.30 - 14.30 από Δευτέρα έως Παρασκευή, ή εναλλακτικά να απευθύνονται στο ειδικό ταμείο των Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου με την ένδειξη «Ραντεβού για Φοιτητές» κατά τις ίδιες ημέρες και ώρες.

Για τα έκτακτα περιστατικά οι φοιτητές/τριες θα πρέπει να απευθύνονται στα αντίστοιχα Τμήματα Έκτακτων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.), κατά τις μονές ημερομηνίες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ κατά τις ζυγές στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».
Οι φοιτητές/τριες θα πρέπει κατά τις συναλλαγές τους με το Νοσοκομείο, πάντα να προσκομίζουν το Βιβλιάριο Υγειονομικής τους Περίθαλψης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να πληρώνουν το αντίτιμο των εξετάσεων. Το Βιβλιάριο Υγειονομικής Περίθαλψης θα πρέπει να ανανεώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων στην αρχή κάθε ημερολογιακού έτους και ισχύει για τους προπτυχιακούς φοιτητές για διάστημα ίσο προς τα έτη φοίτησης τους, προσαυξημένο κατά τέσσερα εξάμηνα.

Η υγειονομική περίθαλψη των φοιτητών/τριών στο Νοσοκομείο περιλαμβάνει:

  • Ιατρική εξέταση
  • Φαρμακευτική περίθαλψη
  • Παρακλινικές εξετάσεις
  • Τοκετούς
  • Εσωτερική Νοσηλεία

Επίσης βάσει ειδικής κοστολόγησης καλύπτονται τα παρακάτω:

  • Φυσιοθεραπείες
  • Οδοντιατρική περίθαλψη
  • Ορθοπεδικά είδη

Διευκρινίζεται ότι οι φοιτητές/τριες δικαιούνται ένα σκελετό γυαλιών κάθε τρία χρόνια, φακούς γυαλιών κάθε χρόνο μετά από γνωμάτευση του αρμόδιου γιατρού και φακούς επαφής κάθε δύο χρόνια και εφόσον η μυωπία είναι πάνω από 5 βαθμούς.
Τέλος ενημερώνουμε τους φοιτητές/τριες ότι σε περίπτωση που δικαιούνται άμεσα ή έμμεσα περίθαλψη από άλλο ασφαλιστικό φορέα, μπορούν να επιλέξουν τον ασφαλιστικό φορέα που προτιμούν κάθε φορά με υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλουν στις Γραμματείες των Τμημάτων τους.
Για οποιαδήποτε πληροφορία οι φοιτητές/τριες μπορούν να απευθύνονται στο Ιατρείο του Πανεπιστημίου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στο τηλέφωνο 26510-05646.